Pranje trakastih zavjesa

Pranje trakastih zavjesa Banja Luka

Trakaste zavjese predstavljaju odličan način za regulisanje osvetljenja u prostoru. Trakaste zavjese su čuvari prozora, pružaju zaštitu od blještavila sunca, kao i od radoznalih očiju. Na vama je samo da ih održavate i čistite zauzvrat.

Vremenom zavjese promene boju od sunca, kao i od svih nečistoća iz vazduha. Pored promene boje, svakodnevnim dodirivanjem zavesa prenosimo ulje sa naših prstiju na same zavese.

Uticaj se razlikuje u zavisnosti od materijala od kojeg su zavese napravljene, ali je svakako preporučljivo da redovno čistite zavese.

Čišćenje trakastih zavesa može biti problematično, jer ne možete samo da ih skinete sa prozora i ubacite u veš mašinu. Održavanje ovog tipa zavesa zahteva malo više pažnje i truda.

Metode čišćenja trakastih zavjesa Banja Luka

Trakaste zavjese se izrađuju od različitih materijala, pa će se i metoda koja se koristi za njihovo čišćenje razlikovati. Naš metod čišćenja trakastih zavesa najčešće podrazumeva par koraka:

  • Detaljno usisavanje radi ukljanjaja prljavštine – jer čišćenjem bez prvobitnog uklanjanja prašine rizikujete da istu utrljate duboko u tkaninu
  • Nanosimo specijalno sredstvo za čišćenje – nakon uklanjanja prašine, obrađujemo čitavu površinu zavesa namenskim sredstvom za čišćenje kojim se rastvara preostali talog prljavštine iz dubine vlakana
  • Pažljivo obrađujemo površinu zavesa – trakaste zavese se mogu vrlo lako pohabati, zbog toga je veoma bitno imati posebnu tehniku za pranje trakastih zavesa

Nemojte da bacate trakaste zavese i trošite novac na kupovinu novih. Iako vam se čini kao da su odslužile svrsi, uz pravilno održavanje i malo pažnje, moguće je povratiti originalan izgled zavesa.